Bel ons kantoor in Den Haag: 070 399 42 41 of Rotterdam: 010 820 95 70

Verhuizing naar zorginstelling met uw partner

Nieuws

Laatste nieuws

Als u of uw partner noodgedwongen moet verhuizen naar een zorginstelling, dan komt er veel op uw pad. UTS Van der Geest heeft ruime ervaring met zorgverhuizingen en helpt u hierbij graag.

Stelt u zich eens voor dat u al jaren samenwoont met uw partner en uw partner op een gegeven moment dementie krijgt. In het begin gaat het nog thuis, maar na een tijd merkt u dat uw partner vaker professionele zorg nodig heeft. Veel mensen weten niet dat het mogelijk is om dan samen als echtpaar in een zorginstelling te gaan wonen. Volgens De Wet Langdurige Zorg heeft een partner van iemand met een indicatie voor opname recht op een woonplaats in dezelfde zorginstelling. Dat gezegd hebbende: niet alle zorginstellingen hebben plek voor deze voorziening, en u kunt dus niet altijd meteen in de instelling naar keuze gaan wonen. Meer informatie hierover kunt u vinden in dit artikel op woonz.nl

Actief in zorgverhuizingen

Wanneer het dan zo ver is om te gaan verhuizen, kan UTS Van der Geest u helpen. Wij zijn al ruim 35 jaar werkzaam voor de zorgsector. Door een intensieve samenwerking met diverse zorgcentra kennen wij hun regels, eisen en specifieke wensen. We begeleiden u graag, en zorgen ervoor dat u zich snel thuis voelt. Naast particuliere verhuizingen, zorgen wij regelmatig voor de verhuizing van complete verzorgingshuizen. We weten daarom precies wat er allemaal komt kijken bij een verhuizing naar een zorginstelling.

verhuizen-naar-zorgstelling.jpg

Verhuisdirigent

Wanneer uw partner last krijgt van dementie heeft u zelf al genoeg aan uw hoofd. Dan nog een verhuizing regelen is voor veel mensen een lastige opgave. De verhuisdirigent van UTS Van der Geest kan daarom uitkomst bieden. Deze ‘spin in het web’ biedt u ondersteuning en advies, voor tijdens en na de verhuizing.

Wij ondersteunen u op diverse gebieden:

  • Organisatorisch
  • Praktisch
  • Administratief

Ook voor het opleveren van uw oude woning biedt UTS Van der Geest uitkomst.

Wij leveren woningen bezemschoon op. U kunt dan denken aan inventaris voor de veiling, kringloop (geef goede inventaris een tweede kans) en het afvoeren van overtollig meubilair.

Bel gerust of maak een afspraak via:

UTS van der Geest
Omgeving Den Haag 070 399 42 41 / Omgeving Rotterdam 010 820 95 70
e-mail: info@utsvandergeest.nl

terug naar overzicht