Bel ons kantoor in Den Haag: 070 399 42 41 of Rotterdam: 010 820 95 70

Verhuizing met koninklijke allure

Nieuws

Laatste nieuws

Van der Geest Verhuizingen werkt al sinds 1948 voor het Huis Oranje-Nassau. Niet vreemd dat ook bij paleis Huis ten Bosch verhuiswagens van ons bedrijf af en aan reden voor een bijzondere verhuizing, waar wij best trots op zijn.

Van der Geest mocht de eerste verhuizing voor de koninklijke familie verzorgen naar aanleiding van de paleisbrand, van 18 mei 1948, van paleis Noordeinde.

Dit keer is het voor de verhuizing naar paleis Huis ten Bosch in Den Haag, een 17e-eeuws buitenverblijf van de Nederlandse regerende familie. Het paleis ligt in het Haagse Bos tussen de Bezuidenhoutseweg en de Benoordenhoutseweg. Koning Willem-Alexander en zijn familie verhuizen van Villa Eikenhorst in Wassenaar naar Paleis Huis ten Bosch in Den Haag.

Historisch paleis

Voor de verhuizing is het paleis eerst grondig gerenoveerd. Het paleis stamt uit de 17e eeuw en is oorspronkelijk gebouwd als zomerresidentie voor stadhouder Frederik Hendrik en zijn gezin. De verbouwing van de woonvertrekken is inmiddels afgerond, maar in het voorjaar van 2019 is de complete renovatie pas achter de rug. Het paleis kent een rijke historie. Zo werd er in 1899 de eerste Haagse vredesconferentie gehouden. 

Verhuizen is emotie

Voor Koning Willem-Alexander is Huis ten Bosch een vertrouwde plek, waar hij als kind opgroeide. En het is ook de plek waar hij Koningin Máxima ten huwelijk heeft gevraagd. Een verhuizing is altijd emotioneel, ook voor de koninklijke familie. Van der Geest Verhuizingen zorgt in elk geval dat alles omtrent het verhuizen van de koninklijke inboedel met uiterste precisie gebeurt. Dit kan alleen maar met zeer betrouwbare en deskundige medewerkers die in alle lagen van ons familiebedrijf actief zijn. De voordeur van het paleis is voorzien van een tijdelijke overkapping om de koninklijke meubelstukken te beschermen tegen zicht en weersinvloeden.

Koning als bewoner

Als de renovatie van de ‘vleugels’ en het 17e-eeuwse hoofdgebouw gereed zijn, kan de koninklijke familie haar intrek nemen. Paleis Huis ten Bosch wordt dan weer bewoond door een koning, en zo hoort het ook.

RTL Boulevard besteedde een uitgebreid item aan de koninklijke verhuizing, klik hier om het filmpje te zien.

verhuizing-huis-ten-bosch-070119-1.jpg

terug naar overzicht