Bel ons kantoor in Den Haag: 070 399 42 41 of Rotterdam: 010 820 95 70

Verhuistip Top Tien

Nieuws

Laatste nieuws

UTS Van der Geest Verhuizingen kan de complete verhuizing, inclusief in- en uitpakservice, voor u verzorgen. Als u graag zelf inpakt, hebben we vanuit onze ervaring wel een ‘Verhuistip Top Tien’ voor u!

Tip 1: Servies inpakken met handdoeken
Servies is het meest heikele punt tijdens een verhuizing. Het moet heel blijven en vaak pakt men het servies in met stukken kranten, waardoor servies vies wordt, of op een niet-duurzame manier. Aangezien uw handdoeken ook mee moeten naar uw nieuwe huis, is één plus één twee. Uw handdoeken zijn namelijk het perfecte inpakmateriaal.

Voor extra stevigheid maakt u pakketjes van twee of drie borden in een handdoek die u dichtplakt met verpakkingstape. Zo bespaart u op inpakpapier en noppenfolie. En nog een handig weetje. Wist u dat u borden het beste verticaal kunt inpakken? Zo is het risico op breken kleiner.

Tip 2: Glazen inpakken in sokken
Glazen in handdoeken gaat natuurlijk wat lastig. Maar ook hier is een prima oplossing voor: uw sokken! Ook uw sokken moeten mee, dus waarom maakt u er dan geen handige combinatie van? Mocht u nog handdoeken over hebben, gebruik deze dan als laag tussen alle glazen.

Tip 3: Organiseer uw sieraden
Heeft u veel oorbellen, kettingen en armbanden? Dan is deze tip voor u. Om te voorkomen dat uw sieraden in de knoop raken tijdens het vervoer kunt u ze op verschillende manieren inpakken. Hieronder enkele inpaktips:

  • Ziplockzakjes gebruiken voor uw kettingen, oorbellen en armbanden;
  • Kleine oorbellen in pillendoosjes doen;
  • Kettingen door wc-rollen rijgen zodat ze niet in de knoop raken;
  • Oorbellen bij elkaar houden door ze door de knopen van een knoopsgat te steken;
  • Oorbellen door een stuk karton prikken.

Tip 4: Boeken in rolkoffers
U kent het vast wel. U tilt een doos op waar de tekst ‘boeken’ op staat. Deze dozen zijn altijd loeizwaar en kosten veel energie. Een oplossing hiervoor zijn rolkoffers. Heeft u rolkoffers in huis? Gooi deze dan vol met boeken, want de koffers moeten sowieso mee. Heeft u geen rolkoffers? Bestel dan onze speciale boekendozen. Dit zijn extra kleine en stevige verhuisdozen waar boeken perfect in verhuisd worden.

Tip 5: Wikkel kasten in met folie
Uiteraard kan UTS Van der Geest Verhuizingen het zware werk uit handen nemen. Ook het schadevrij verhuizen van kasten en andere grote materialen is ons werk. Wilt u zelf kasten verhuisklaar maken en gaan - of kunnen - deze niet uit elkaar? Wikkel ze dan in met beschermfolie. Dit heeft twee voordelen: de deurtjes en laatjes gaan niet open tijdens het tillen en daarnaast kunt u lichte items zoals ondergoed gewoon in de laatjes laten liggen. Dit scheelt een hoop in- en uitpakwerk.

Tip 6: Schroeven bij elkaar houden
Als u meubels uit elkaar haalt, zorg dan dat u zakjes maakt met schroefjes. Welk schroefje hoort waar bij? Schrijf dit op het zakje en plak het zakje bijvoorbeeld op de deur van een kast. Zo heeft u deze meteen weer bij de hand als u alles in elkaar gaat zetten. Of maak gebruik de (de)montage service van UTS Van der Geest Verhuizingen.

Tip 7: Fotografeer de snoeren
Waar ging dat ene kabeltje ook alweer in? Omdat men tegenwoordig heel wat apparatuur heeft waar allemaal kabels voor nodig zijn, is het handig deze te fotograferen voordat u deze eruit haalt voor de verhuizing. Zo weet u precies welk kabeltje waarbij hoort en is alles in een mum van tijd weer aangesloten. Ziet u dit zelf toch niet zo zitten? Ook hier kan UTS Van der Geest de helpende hand bieden.

Tip 8: Gebruik kleurcodes op de verhuisdozen
Waar moet deze doos ook alweer naartoe? Schrijven op dozen is natuurlijk een optie of werk met kleurcodes. Gebruik voor elke kamer in het huis een kleur sticker en zo gaat in ieder geval op een efficiënte manier elke doos naar de goede kamer.

Tip 9: Maak een doos met essentiële spullen
U bent natuurlijk geneigd om alles in te pakken voor de verhuizing. Maar vergeet niet dat u de eerste avond in uw nieuwe huis ook al spullen bij de hand moet hebben. Na de verhuisdag heeft u geen zin om dergelijke spullen te zoeken. Dus maak voordat u inpakt of in laat pakken door UTS Van der Geest Verhuizingen een doos of tas met spullen die u snel na het verhuizen weer nodig hebt.

Tip 10: Neem niet al uw spullen mee
Een beter moment om op te ruimen bestaat er niet. Gooi voordat u gaat verhuizen alle spullen die u niet meer nodig heeft weg of breng deze naar een kringloopwinkel. Het is zonde om spullen mee te verhuizen die u daarna toch weggooit.

Meer informatie over verhuizen?

Hopelijk zijn we u van dienst met deze Verhuistip Top Tien. Mocht u graag het in- en uitpakken willen laten verzorgen? Schroom niet en bel ons direct. Wij nemen uw werk uit handen. Uiteraard kunnen we ook de complete verhuizing verzorgen. Voor meer informatie staan we u graag te woord, telefoonnnummer: 070 399 42 41 of stuur een mail naar info@utsvandergeest.nl.

inpakken-2-090519.jpg

terug naar overzicht