Bel ons kantoor in Den Haag: 070 399 42 41 of Rotterdam: 010 820 95 70

Tips om zonder stress te verhuizen

Nieuws

Laatste nieuws

Tips om zonder stress te verhuizen

Vlak voor het verhuizen komt u erachter dat er nog zo ontzettend veel moet gebeuren. Dit zorgt voor een hoop stress. Hoe voorkomt u nou dat deze stress erin sluipt? Wij geven u een aantal tips om zonder stress te verhuizen.

Volgeboekte verhuisbedrijven Wacht niet tot op het laatste moment met het regelen van een verhuisbedrijf. Verhuisbedrijven zijn vaak rond het einde van de maand volgeboekt omdat de meeste mensen aan het eind van een maand verhuizen. Zeker in het voorjaar en de zomer moet u er op tijd bij zijn. Vijf tot vier weken van tevoren een verhuisbedrijf op de hoogte stellen van verhuisplannen werkt vaak het beste.

Zet uw abonnementen om
Het zijn vaak de kleine dingen die men vergeet bij een verhuizing. Om miscommunicatie met bedrijven te voorkomen, is het van belang tijdig kenbaar te maken dat u gaat verhuizen. Zoek contact met telefoon-providers, energiebedrijf, tijdschriften, waterbedrijf om te zorgen dat u alles tijdig op het nieuwe adres krijgt.

Adreswijziging doorgeven
Ook de gemeente moet goed geïnformeerd zijn over een eventuele verhuizing. Laat ongeveer een week van tevoren weten aan de gemeente dat u gaat verhuizen en geef het nieuwe adres door.

Pak de dozen per kamer in
Het lijkt zo logisch, maar het wordt vaak vergeten. Pak de verhuisdozen per kamer in. Dit scheelt enorm in tijd bij het uitpakken, al helemaal als u ook op de dozen schrijft bij welke kamer ze horen. Keukenspullen bij elkaar, badkamerspullen bij elkaar etc. Voorkom verder dat waardevolle spullen of documenten ver weg in een doos verdwijnen. In laten pakken door UTS Van der Geest kan natuurlijk ook!

Zorg voor de degenen die helpen met verhuizen
Zorg voor eten en drinken voor degenen die helpen met verhuizen. Als dit van te voren al in huis is, scheelt dit onnodig stressen op de verhuisdag zelf.

Checklist
Een handige checklist voor uw verhuizing vindt u op onze site.

tips-om-te-verhuizen.jpg

terug naar overzicht