Bel ons kantoor in Den Haag: 070 399 42 41 of Rotterdam: 010 820 95 70

Hoog-laagbedden op transport voor Florence

Nieuws

Laatste nieuws

Twintigduizend inwoners van de regio Haaglanden rekenen iedere dag op de zorgprofessionals van Florence. En Florence rekent op UTS Van der Geest Verhuizingen als het gaat om complete verhuizingen, transport, keuring en schoonmaak van hoog-laagbedden. ‘En dat gaat zonder zorgen!’

Dit zegt Andrea van Eck, ervaren projectmedewerker Vastgoed bij Florence. ‘Al jaren werken we samen met UTS Van der Geest en dat gaat altijd superfijn. Ik kan het zeggen vanwege mijn vracht aan ervaring, ik werk al dertig jaar voor deze betrokken zorgorganisatie. Vanuit mijn rol op de afdeling Vastgoed heb ik veel te maken met verbouwingen, renovaties en individuele verhuizingen. Daarvoor is steeds verhuiswerk nodig. En die zorg kun je prima uitbesteden aan de mensen van UTS Van der Geest. Zeker ook bij individuele verhuizingen, die altijd snel moeten plaatsvinden, staat Van der Geest altijd paraat.’  

Het leven dat hen lief is

Florence helpt met zo’n 3.300 medewerkers en ruim 1.300 vrijwilligers vele mensen om zoveel mogelijk het leven te blijven leiden dat hen lief is. Juist als hun gezondheid hen in de steek laat. Hoog-laagbedden helpen om het verzorgen op bed gemakkelijker te maken. Bij een hoog-laagbed kun je het bed eenvoudig verhogen of verlagen met een elektrische afstandbediening. ‘Wij hadden de hoog-laagbedden van verpleeghuis Gulden Huis in Den Haag niet meer nodig. Daarom moesten vijftig bedden op transport naar ons pas verbouwde woonzorgcentrum Houthaghe aan de Haagse Toon Dupuisstraat’, vertelt Van Eck.

Transformatie naar verpleeghuis

Florence transformeert woonzorgcentrum Houthaghe met eigenaar Staedion naar een verpleeghuis voor 111 bewoners met dementie. Zo ontstaat een gebouw om bewoners met een zware zorgvraag te verzorgen. Houthaghe blijft grotendeels bewoond, dus er is veel aandacht voor de verschuivingen en het voorkomen van bouwhinder voor bewoners en medewerkers. Van Eck: ‘UTS Van der Geest heeft ruime ervaring in zorgverhuizingen, dus voor hen is die rekenschap met onze bewoners vanzelfsprekend.’ Oplevering van Houthaghe vindt naar verwachting in de zomer 2022 feestelijk plaats.

Transport, schoonmaak en keuring

UTS Van der Geest kan behalve het transport van hoog-laagbedden ook de schoonmaak en keuring ervan verzorgen. Voor optimale veiligheid schrijft de NEN 7506 voor om hulpmiddelen, zoals hoog-laagbedden of tilliften, jaarlijks te keuren. ‘UTS Van der Geest verhuizingen neemt ons veel zorgen uit handen, en daar gaat het om’, besluit Van Eck. 

houthaghe-florence-090222-43.jpg

houthaghe-florence-090222-31.jpg

houthaghe-florence-090222-5.jpg

houthaghe-florence-090222-8.jpg

houthaghe-florence-090222-37.jpg

houthaghe-florence-090222-17.jpg

terug naar overzicht