Bel ons kantoor in Den Haag: 070 399 42 41 of Rotterdam: 010 820 95 70

Flexibel in verhuizing naar spectaculaire studio

Nieuws

Laatste nieuws

In drie etappes verhuisde UTS Van der Geest West 8 Urban Design & Landscape naar de Rijnhaven in Rotterdam. ‘De flexibiliteit in de planning vind ik het grote pluspunt bij UTS Van der Geest Verhuizingen’, zegt Jasmijn Koelega. Zij is projectmanager bij West8, internationaal bekend op het gebied van stedenbouw en landschapsarchitectuur.

West 8 bracht landschapsarchitectuur in bij grootschalige stadsontwerpen zoals van het Schouwburgplein in Rotterdam. Ook won het de prijsvraag voor een park op Governors Island, in de haven van New York. ‘De flexibiliteit in de planning vind ik het grote pluspunt bij UTS Van der Geest Verhuizingen’, zegt Jasmijn Koelega.

Compleet verhaal

Voor de verhuizing van het Nederlandse kantoor huurde West 8 UTS Van der Geest Verhuizingen in. Het bureau verhuisde naar een spectaculaire nieuwe studio aan de Nico Koomanskade in Rotterdam (Rijnhaven), weer aan de Rotterdamse Maas. Naast deze studio, heeft West 8 een kantoor in New York. ‘Via de internetsite zijn we bij UTS Van der Geest terecht gekomen’, vertelt Koelega. ‘UTS Van der Geest had een compleet verhaal, met veel aandacht voor de klant, makkelijk bereikbaar en ze denken mee.’ Iets dat West 8 aanspreekt, omdat zij in hun werk zelf ook vele belangen behartigen als het gaat om een gebiedsontwikkeling of landschapsontwerp.

Verhuizing in fasen

‘In overleg met Richard van der Geest was het geen probleem om de verhuizing ‘op te knippen’. We verhuisden in augustus 2019 al ons archief. Hoewel dit iets meer tijd kostte dan verwacht, loste Van der Geest dit goed op. Daarna is de kantoorverhuizing in december op rolletjes verlopen en kwamen begin februari 2020 de laatste spullen naar onze locatie. Met name de verhuizing naar de Rijnhaven, vroeg flink wat afstemming met de aannemer, omdat er nog bouwwerkzaamheden rondom ons nieuwe pand waren. Van der Geest bewoog daarin steeds flexibel mee.’

Met zorg verhuisd

Koelega vervolgt: ‘We wilden én ons kantoor én onze maquettewerkplaats verhuizen. De maquettewerkplaats moest naar een andere ruimte dan ons kantoor. Dit alles moest met zorg gebeuren. Maar dat kun je prima aan de mannen van UTS Van der Geest overlaten, hebben we gemerkt.’

Op de foto het pand aan de Rijnhaven, Fenix I, waarin het nieuwe kantoor van West 8 is gevestigd (fotocredits: West 8).

kantoor-west8-2-190220.jpg

terug naar overzicht