Bel ons kantoor in Den Haag: 070 399 42 41 of Rotterdam: 010 820 95 70

Arts of peace

Nieuws

Laatste nieuws

UTS Van der Geest Verhuizingen verhuisde eerder ook ‘Arts of peace’ voor het Vredespaleis in Den Haag. Niet minder dan vazen geschonken door het keizerlijk hof van China werden aan ons toevertrouwd.

‘Het zijn unieke vazen in de wereld’, vertelt Pier Terwen, art consultant voor het Vredespaleis. ‘Ze bestaan eigenlijk alleen maar in de grote hallen van de verboden stad in Peking. Daarbuiten zijn geen vazen van deze kwaliteit bekend. Ze zijn door de specialistische schoonmaakbeurt weer helemaal prachtig.’ UTS Van der Geest Verhuizingen verzorgde het kunst- en antiektransport in verband met deze werkzaamheden. De vazen zijn te bewonderen in het Vredespaleis in Den Haag. Het zijn enkele van de kunstwerken die deelnemende landen aan dit hof van wereldvrede hebben geschonken.

Vredespaleis Den Haag

Het Vredespaleis in Den Haag huisvest het Permanent Hof van Arbitrage, het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties en de Haagse Academie voor Internationaal Recht. Deze instellingen worden ondersteund door de Bibliotheek van het Vredespaleis, een van de meest prestigieuze bibliotheken op haar vakgebied. Juristen, wetenschappers en studenten uit de hele wereld raadplegen hier literatuur. De Carnegie Stichting is de eigenaar en beheerder van het Vredespaleis.

Bekijk ook het filmpje.

vredespaleis.jpg

terug naar overzicht